Meso

SPECIALITETA (divjačinsko meso)

Tako kot jajčka Japonskih prepelic ima tudi meso določene zdravilne učinke.

MESO JE VAKUMSKO PAKIRANO PO 3/kom.

Meso Japonskih prepelic se lahko pripravi kot ostalo piščančje meso, le da je to drugega okusa saj se smatra za divjačinsko in se povsod po svetu uživa kot specialiteto.
Ljudje po vsem svetu ga pripravljajo čisto različno,...

PRIPOROČAM :

PREPELICE Z RATATUJEM

Sestavine za dve osebi:
4 prepelice, 3 dl rdečega vina, 3 žlice olja, 2 dl vode, sol, poper. Za ratatu: 2 paradižnika, 2 papriki, 10 dag zelene, 10 dag melancan, 10 dag bučk,15 dag čebule, drobnjak, 2 stroka česna, 1 dl goveje juhe, 3 žlice olja, sol, poper.
Priprava:


Prepelice solimo, popramo, opečemo na olju, zalijemo z rdečim vinom in vodo, ter dušimo do mehkega 30 min.
Zelenjavo narežemo na večje kocke, pražimo po trdoti, prilijemo juho in na malem ognju dušimo do mehkega. Ratatu položimo na krožnik, nanj damo dušene prepelice. Poleg ponudimo skutin ali kruhov cmok. Vinsko omako serviramo v posebni posodi.